Kostpolitik

Kostpolitik i Adelaide vuggestue.

At der bruges økologiske varer, såfremt det er økonomisk muligt, og kvaliteten af de leverede varer kan leve op til personalets krav.

At man bruger årstidens danske råvarer.

At der er alsidighed i tilbuddene.

At kosten følger de officielle anbefalinger mht. energifordeling, og at kosten tager hensyn til børnenes alder.

Sukker/fedt-politik:

Institutionerne er generelt slik- og kagefri.

Der skelnes dog mellem hverdag og fest/særlige begivenheder i institutionen.

Festdage i institutionen er f. eks. fastelavn, Lucia, jul, institutionens fødselsdag, sommerfest etc. Her er fastelavnsboller, æbleskiver, kage og lignende ok i begrænsede mængder

Ved børnefødselsdage i hjemmet eller i institutionen opfordres til at pædagogerne tages med på råd mht. mad.

Vi opfordrer til at slik eller kage begrænses.

Måltidspolitik:

Måltidet: Vi tilstræber at skabe ro og hygge omkring måltidet.

Vi motiverer barnet til at smage på lidt af hvert, bl.a. ved at de selv tager maden fra fade og skåle.

Vi accepterer en vis kræsenhed.